donderdag 29 mei 2014

Slow Coffee

Er is een nieuwe trend op het gebied van koffie. Slow Coffee. Niets meer en niets minder dan ouderwets water op koffie in een filter gieten en wachten.... Nu is het zo dat er allerlei prachtige nieuwe slow koffie kannen op de markt zijn, met bijbehorende assecoires. Super tof vonden wij, maar een stemmetje zei dat we aan het downsizen zijn. Bij downsizen hoort natuurlijk geen dure trendy koffiepot. Dat moest ook goedkoper kunnen toch?
Toen we vandaag bij ons plaatselijke koffietentje een bakje cappucino gingen drinken, bleken de eigenaars zo een super toffe kan te hebben. Maar moest ze bekennen, de smaak is niet anders dan met een gewone filter. Dus was het besloten, we brachten een bezoekje aan de blokker en kochten een plastic koffie filter houder, een pakje filters en een koffie schepje. (totaal 5 euro) Bij ons koffietentje hadden we al heerlijk versgemalen koffie gekocht en 's avonds zette we met behulp van een oude koffiekan ons eerste kopje slow coffee. En het moet gezegd, daar kan geen senseo, nescafe of tassimo apparaat tegen op.
We hebben het aan tafel gezet en buiten dat het super gezellig was, was de smaak dus ook een groot succes. Eerlijk zeggen, het ligt natuurlijk wel aan welke koffie je gebruikt. Onze koffie was niet goedkoop, maar als je even de tijd neemt om slow coffee te zetten, wil je natuurlijk wel dat het lekker smaakt. En zeg nou zelf als je maar 5 euro uitgeeft aan je 'koffiezet apparaat' houdt je genoeg geld over voor kwaliteitskoffie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten