zondag 1 juni 2014

Geocaching

Wat doe je met je tijd als je geen geld hebt (of als je geen geld uit wilt geven)? Dat is best moeilijk want denk er maar eens over na, bijna alles kost geld. Uitgaan, winkelen, naar de bioscoop, op een terrasje zitten, etc. Maar goed er zijn natuurlijk ook een aantal dingen die helemaal gratis en voor niets zijn. Wandelen... ja okay, Fietsen...hmmm kan, picknicken....best leuk. Maar eigenlijk klonken alle voorgaande dingen nu niet echt super aantrekkelijk.  Maar ja heel de dag op de bank hangen, dat wilden we ook niet. Op een dag las ik een (gratis) tijdschrift en daar stond, trek er op uit ga Geocachen!! Geo-wattus? Even googlen en niet veel later opende ik geocaching.com.
Even een korte uitleg. Er zijn mensen die ergens buiten een soort schat verstoppen (stash). De coördinaten hiervan zetten ze op de site en het is aan jou om met behulp van deze gps coördinaten de cache te vinden. Zodra je de cache vindt, schrijf je je naam op het logrolletje en log je hem als gevonden op de website.
Even dacht ik sceptisch... "Ja en die liggen hier vast niet in de buurt.". Totdat ik de kaart op geocaching.com opende. Ongelofelijk hoe populair dit spelletje is en hoeveel caches er overal verstopt liggen.

Een voorbeeld van een kleine stash vlakbij ons huis
Een stash kan ook heel groot zijn, vaak zitten ze vol met ruil spulletjes


Dat leek ons dus wel wat en we besloten het te proberen. We downloaden de app (met ingebouwde gps) voor 9 euro op de site en dat is ook de enige echte uitgave die je hoeft te doen om mee te spelen.
Tenzij je natuurlijk uiteindelijk kiest voor een echte gps, maar wij hebben heel wat caches gevonden met enkel de app.
Het cachen is echt enorm leuk en ineens vind ik wandelen niet meer saai. Nu heb je een doel om ergens heen te lopen en het zoeken naar de schat (die echt op de gekste plekken liggen) zorgen ervoor dat je je weer helemaal kind voelt. Op slippers door de brandnetels, waden door een meertje, klimmen in een boom, kruipen in een oude bunker, tot je knieën in de modder, we hebben het allemaal al een keer gedaan. En het leukste is het helemaal gratis (nou ja bijna dan...).
De leukste cache tot nu toe. Een nacht cache! In het donker met je zaklamp op pad ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten