donderdag 13 augustus 2015

Low cost vakantie # micro adventure

Dit jaar moeten we sparen, eigenlijk komt het voornamelijk omdat ons hondje enorm ziek is geweest en ik kan je vertellen zieke dieren kunnen enorm in de papieren lopen. Laat ik in ieder geval zeggen dat ik blij ben dat hij verzekerd is. Enfin, sparen dus, maar we trekken er wel graag op uit. Dit jaar besloten we ons tentje weer eens uit de mottenballen te graven, we kochten een nieuw brandertje (in de uitverkoop) en laadde alles in ons mini autootje. Op naar de Cockse Heide in Limburg. Het voordeel van deze camping is dat hij van staatsbosbeheer is en dus is kamperen relatief goedkoop. Tentje met twee personen en een hond, 16 euro per nacht. We hadden ook nog een kortingsbon van 20% dus waren we inclusief belasting rond de 90 euro kwijt voor een week. De andere grote uitgave was de benzine, maar aangezien ons autootje erg zuinig rijdt, kwam dat op de 60 euro. Van hier naar Limburg, daar rond toeren en terug via België. Ons zakgeld voor terrasjes, leuke dingen en het eetgeld was samen 200 euro. Best veel, maar we wilden wel graag een beetje luxe, dit zou makkelijk minder kunnen. (Note to self: neem volgende keer de thermoskan mee, dat scheelt koffiestops :) ) We hebben wel gewoon iedere avond zelf gekookt op ons mini brandertje. Uiteindelijk waren we dus voor een hele week van deur tot deur, all inclusive, 350 euro kwijt, niet gek toch?


Je kunt er prachtig wandelen en er liggen genoeg geocaches in de omgeving om je een hele tijd zoet te houden. In de buurt net over de grens ligt het oude vliegveld van Heeze, vol met verlaten gebouwen. Een aanrader om te urban exploren.

Urban exploren in duitsland op een oude luchtmacht basis

Marcel zou je dat nou wel doen?
"Jaaaa natuurlijk."
Gevolg een erg spannende en snelle afdaling :)

wandelen


Ons vermaak 's avonds bestond uit badminton, yatzee en murphy vooruit duwen voor een avondwandeling. Murphy vond na een dag dat we te veel wandelden en had besloten dat 1 keer per dag opstaan uit zijn mandje meer dan genoeg was.
Er was geen internet bereik en daarbij hadden we een plek zonder stroom, dus was de batterij van de o zo geweldige smartphone op dag één al dood. De eerste dag is dat even wennen, maar uiteindelijk kwam ik enorm tot rust. Je moet jezelf gewoon bezig houden. Maar voor het eerst in hele lange tijd kwam ik erachter dat niets doen en gewoon naar de lucht kijken ook heerlijk is.

Murphy op zijn geliefde plek

De terugreis wilden we iets avontuurlijks doen (na het lezen van het boek micro adventures, hierover in een latere blogpost meer) . Ons plan: om half 4 opstaan, tent in het donker inpakken en terug rijden via België.
Wat een ervaring was dat. Terwijl ik wachtte met Murphy op een pikdonkere camping, tot Marcel terug kwam voor de laatste spullen keek ik naar een heldere sterrenhemel. Op dat moment voelde ik me enorm verbonden met de natuur, het moment en alles om me heen. Als bonus zag ik meerdere vallende sterren (wat later een sterrenregen bleek te zijn, toen we de radio in de auto aanzette.).

Een geweldige vakantie, die je weer laat beseffen dat het avontuur en de natuur om de hoek liggen. Je hoeft geen wereldreiziger te zijn, geen bakken met geld te hebben en geen lange vluchten te maken om een geweldige tijd te hebben. # microadventure


Geen opmerkingen:

Een reactie posten